Борисов: Отпускаме още 318 млн. лв. за пенсиите догодина

Грижата за възрастните хора е наш приоритет, те го заслужават, каза премиерът.

Подкрепата за пенсионерите ще продължи и през следващата година. Предвидено е отпускането на още 318 млн. лв. за пенсиите догодина, съобщи премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание.

„За пети пореден месец даваме допълнителни 50 лв. към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Подкрепата ще продължи и през следващата година“, каза Борисов.

По думите му така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия.

„Предвиждаме и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв.“, съобщи още премиерът.

„Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!“, категоричен беше министър-председателят.

Източник: tribune.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *