Байдън се ваксинира публично, телевизиите предаваха на живо (ВИДЕО)

Избраният президент на САЩ Джо Байдън получи първата си доза от ваксината, разработена от „Pfizer/ BioNTech“ публично, съобщава Си Ен Ен.

Байдън получи ваксината в болница „ChristianaCare“ в Нюарк, Делауеър. Табе Маса, практикуваща медицинска сестра и шеф на здравните служби за служителите в болницата, е ваксинирала избрания президент, според преходния екип на Байдън.

Ваксинацията на Байдън се извършва една седмица след инжектирането на първите дози от ваксината в здравните работници. Освен това идва дни след като Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) даде разрешение за спешна употреба и на втора ваксина срещу коронавирус. Бъдещата първа дама Джил Байдън също получи ваксина, съобщиха от преходния екип на Байдън пред репортери.

Ваксината на „Pfizer“ изисква две дози с интервал от няколко седмици, за да бъде ефективна на 95%. Преходният екип не е предоставил подробности за това кога участниците ще получат втората доза.

Говорителят на преходния екип на Байдън, Джен Псаки заяви, че новоизбраният вицепрезидент Камала Харис и съпругът ѝ Дъг Емхоф ще получат ваксинациите си следващата седмица.

Източник: tribune.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *